lördag 2 april 2011

Lång dags färd mot sen kväll

Efter att ha somnat närmare midnatt så ringde klockan 0305, trots bara drygt tre timmars orolig sömn vara det bara att kliva upp. Tur att man är härdad sedan lång tid tillbaka. Att gå upp utgjorde i och för sig inget större problem, tänk vad lite motivation kan göra. Motivationen den här gången utgjordes av min andra resa till USA inom fyra veckor. Den här gången är det dags för en göbbresa, vi är sex före detta arbetskamrater som åker till Kissimmee, Florida, för en veckas semester.
Efter att ha packat det sista, tagit en snabb dusch var det dags att hämtat upp mina kamrater på Skoghall och i Skåre. Jag var naturligtvis lite drygt fem minuter sen men vi hade gjort en tidsplan med ganska mycket luft i så vi hann med trots mina fem minuter, tankning, ordinarie kisspaus i samband med kaffeinköp och Eriks extra kisspaus.
Efter parkering på Bensoken så vidtog incheckning, trots att vi checkade in i automater och i princip bara skulle få bagagetaggen utskriven och påsatt på bagaget så fick vi stå i kö i minst tio minuter, paret framför mig fördröjde mig ytterligare fem minuter på grund av att de skulle betala extra för några jordbruksredskap de medförde ( golfklubbor). Nåväl efter incheckning, säkerhetskontroll och taxfree så vidtog sedvanlig väntan, rädslan att missa planet på grund av en punktering eller några extra kisspauser gör ju att man alltid, i alla fall nästan alltid, är i allt för god tid när man ska ut och flyga.
Vänta blir man ganska bra på när flygresan tar åtta timmar. Alla utom en av oss passade på att sova lite, en påstod sig bara ha blundtat i två timmar när han lyssnade på musik, vem tror på det?

Vid planeringen av resan så hade en av kamraterna bestämda åsikter om kvaliteten hos de flygbolag som erbjöd resor till vettiga priser vilket gjorde att vi fick en möjlighet till att praktisera vår färdighet att vänta. Genom att utnyttja de sju timmarna mellan flighten till Chicago och flighten från Chicago till att utforska en del av denna vackra stad så undvek vi dock denna möjlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar