söndag 28 juni 2020

Efter regn kommer solsken - en universell sanning eller?

Sent under gårdags kvällen kunde man skönja tecken på ett väderomslag.  Ökande vindar med lite svalare temperatur, under natten har det nog regnat lite och vid sju-tiden började det åska. Åskan höll i under en halvtimme som mest och i anslutning till den kom det lite regn. Nu har solen och värmen - i alla fall till del - återvänt, luften känns klarare och mer syrerik och jag tror minsann grönskan fick sig en uppfräschning också.

Efter regn kom alltså solsken.

Hur ser det då ut efter Corona, kommer det solsken då också - ja, visst gör det, tyvärr kommer dock många inte få uppleva det och för en del kommer det att ta lång tid innan solskenet kommer. Därför kan det väl med all rätt ifrågasättas om det kommer solsken efter regn - i alla fall för alla. Tänker i första hand på alla som mist en nära anhörig, för dem kommer det nog att dröja innan det upplever solsken i sina liv.

Tänker också på alla de vars ekonomi brakat samman genom uppsägningar och arbetslöshet. Att få mattan, d v s grunden för ekonomin, undanryckt måste vara en traumatisk upplevelse - det kommer att ta tid innan man upplever solsken om man någonsin gör det.
När länders ekonomi skakas i sina grundvalar och verksamheter allt ifrån enmansföretag till internationella koncerner tvingas lägga ner sin verksamhet - permanent eller temporärt så drabbas den enskilda människan hårt.

I mångt och mycket kommer sannolikt Corona och Covid 19 innebära en omstart. Industrier kommer att läggas ner och nya kommer att ersätta när världen startar om. Lokaler som inrymt caféer, barer eller restauranger och som står tomma eller igenbommad idag kommer att öppnas igen, kanske inte för samma verksamhet men de kommer att öppna.

Vilken omställning omstarten innebär är svårt att sia om men jag ska försöka mig på några nedslag nästa vecka.

Rubriken blev mer talande än vad jag trott. Nyss drabbades ön av ett rejält åskoväder inklusive skyfall enligt SMHI. Men reda 5 min efter senaste regndropparna skymtar jag solen  .

Efter regn kommer solsken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar